місто Софія дружба Кино місто Софія

10 женщин-режиссеров, достойных номинации на «Оскар» в 2021 году

Сейчас читают: 678
vogue.ua

Якщо Реджина Кінг або Хлоя Чжао, дві з нинішніх фавориток премії «Оскар» в категорії «Найкраща режисерська робота», отримають номінацію, вони стануть першими небілими жінками, які перемогли в цій категорії.

Це вражаючий факт, який привертає увагу до ще однієї несправедливості: за 92-річну історію Академії лише п'ять жінок-режисерів (Ліна Вертмюллер, Джейн Кемпіон, Софія Коппола, Кетрін Бігелоу і Грета Гервіг) боролися за звання найкращого режисера.

І лише одна з них — Кетрін Бігелоу — забрала додому статуетку. Безсумнівно, шорт-лист церемонії 2021 року матиме зовсім інакший вигляд.

Переважно це пояснюється пандемією, яка змінила і переналаштувала всі процеси в кіноіндустрії. Через те, що блокбастери відкладають дати виходу, безліч низькобюджетних незалежних фільмів, представлених на стрімінгових сервісах, отримали шанс показатися.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA